Brussels stands with CEU – Nem adjuk a CEU-t!

2018/11/15 18:30location_onRobert Schumanplein // 1040, Brüsszel // Belgium

Facebook esemény


Eseményleírás

TÜNTETÉS A CEU-ÉRT ÉS A TUDOMÁNYOS SZABADSÁGÉRT!
(english decription below)

A „Lex CEU”-val a korrupt Orbán-kormány egy olyan részrehajló törvényt hozott, ami az összes magyarországi egyetem közül kizárólag a budapesti Central European University további működését akadályozza meg.

A CEU a törvény beiktatása óta az új törvény előírásainak megfelelően előkészítette a működését szabályozó megállapodást, de ezt a kormány nem hajlandó aláírni.

Ebből is látszik, hogy a kormány célja nem a szabályok betartatása, hanem a CEU elűzése, annak ellenére, hogy a Fidesz parlamenti képviselői közül többen is a CEU-n végeztek.

A CEU december 1-ig adott határidőt a kormánynak, hogy aláírja a megállapodást, ami biztosítaná a CEU működését. Ennek hiányában a CEU kilátásba helyezte hogy Bécsbe költöztesse a nemzetközileg elismert intézményt.

Budapesten több ezer tüntető állt ki a CEU-ért október 26-án. Következik a második felvonás! Ezúttal nemcsak Budapesten, hanem Hágában, Berlinben, Koppenhágában és Münchenben!

Van még remény! De harcolnunk kell érte!
Nem hagyjuk a CEU-t!

——————————————————————-

RALLY FOR THE CENTRAL EUROPEAN UNIVERSITY AND ACADEMIC FREEDOM!

The “Lex CEU” is a law created by the corrupt Orbán regime in Hungary that specifically discriminates against and aims to close the Central European University (CEU) in Budapest.

Since the creation of the law, CEU has created an agreement according to its requirements, however the government refuses to sign it.

This demonstrates that the goal of the government has never been to enforce the same standards for universities but to chase away the CEU, despite several of the government’s MPs carrying diplomas from this institute.

CEU has given until 1st December for the government to sign the agreement, otherwise the internationally acknowledged institute will move to Vienna.

On 26th October thousands have demonstrated beside the CEU in Budapest. It`s time for the second act! Not only in Budapest but also in Hague, Berlin, Copenhagen and Munich!

There’s hope, but we have to fight for it!
We must stand with CEU! We must stand with academic freedom!

 

#program   #TizenX  #momentum  #aktivista  #inditsukbe

Momentum Mozgalom © 2020 | Proud member of