Aláírásgyűjtés a civiltörvény ellen Amszterdamban!

2017/12/07 18:00location_onExki Nature's Kitchen // Amsterdam Centraal // Amszterdam // Hollandia

Facebook esemény


Eseményleírás

A civil szervezetek és velük együtt az egész magyar társadalom szabadságát frontális támadás érte 2017. június 14-én, amikor a Fidesz megszavazta a civil szervezetek megbélyegzéséről szóló törvényt.

A jogszabály megnehezíti a civilek működését, növeli az amúgy is elhatalmasodó bizalmatlanságot a társadalom tagjai között, elszigeteli őket egymástól. A törvény egyértelmű üzenetet hordoz magában: a Fidesz nem tűri, hogy hatalmát bármi is korlátozza; ahogy megszállta és leépítette a független alkotmányos intézményeket, úgy a társadalmi önszerveződés szabadságát, a legutolsó hatalmi ellensúlyt is fel akarja számolni.

A Fidesz szemében a társadalmi cselekvés lázadás, a szervezetek ügynökök, az állampolgárok alattvalók, a szabadság pedig a hatalom felesleges korlátja.

A Momentum határozott álláspontja, hogy a civiltörvény az egész társadalom szabadsága elleni támadás, ami ellen kizárólag a cselekvő társadalom léphet fel. A mai Magyarországon a civiltörvény nem csak jogi ügy, hanem pártokon felüli politikai kérdés, amely ennek megfelelő cselekvést igényel. Szerintünk a tettek egyik elengedhetetlen feltétele a népszavazás.

Állj ki Te is a civilek munkája mellett, és írd alá a népszavazási kezdeményezésünket Amszterdamban!

További tudnivalók az alárásgyűjtésről:
Ezúttal országos népszavazási kezdeményezésről van szó, ami azt jelenti, hogy bárki, aki magyarországi lakcímmel rendelkezik, támogathatja a népszavazási kezdeményezést. Az aláíráshoz lakcímkártyára és személyire lesz szükségetek. 
Ha nincs Magyarországon bejelentett lakcímed, akkor is aláírhatod a kezdeményezést. Ha már regisztráltattad magad a választási névjegyzékbe, akkor hozd el az útleveledet vagy a honosítási okiratodat vagy az állampolgársági bizonyítványodat. Továbbá fontos még, hogy pontosan tudd az édesanyád nevét, ahogy az meg van adva a magyar hatóságoknak, mert azt is meg kell adni az íven. A legjobb tehát, ha elhozod a személyi igazolványodat is, -ha van- mert azon ez fel van tüntetve. Ha nincs magyarországi lakcímed és még nem regisztráltattad magadat a választási névjegyzékbe, akkor ezt tedd meg mihamarabb.

Erről bővebb információt itt találsz:
https://szavazz.momentum.hu/

Írj bátran! [email protected]

 

Momentum Mozgalom © 2018. Minden jog fenntartva