EP jelöltek

1. Cseh Katalin
“Egy európai jövőhöz másféle Magyarországra, másféle Európára, és új emberekre van szükség az Európai Parlamentben. Olyanokra, akik Magyarország hangja lesznek Európában, és Európa hangja lesznek Magyarországon.
Nekem a hazám Magyarország és az otthonom Európa. Én hiszek az Európai Álomban, mert a jövőnk vagy európai, vagy semmilyen. Hiszek benne, mert a szabadságunk és a jólétünk a tét.
Május 26-án ezért kérem a bizalmatokat és a felhatalmazásotokat: hogy Magyarország jövőjéért — a mi jövőnkért — dolgozhassak Európában!”

Facebook | Instagram

 

2. Donáth Anna Júlia
“Azért lettem momentumos, mert elképesztően motivált a közös hit és akarás – amely olyan erejű, hogy egyszer Magyarországot is kiszámíthatóbbá és élhetőbbé teheti.. Rengetegen hagyják el az országot, mert nem látnak esélyt a változásra, mert nincs valós alternatíva. Én azért költöztem haza hat év után, mert úgy éreztem, nekünk kell megteremtenünk ezt az alternatívát. A Momentum alelnökeként azért dolgozom, hogy megmutassam: van remény, van lehetőség kitörni a mindennapos apátiából, van lehetőség a változásra!”
Facebook | Instagram | Twitter

 

3. Nemes Balázs
“Olyan országban szeretnék élni, ahol senkit nem érhet megtorlás a véleménye miatt.”
Facebook | Instagram

 

4. Csillag Tamás
“Egy ösztöndíjnak köszönhetően részt vehettem a 2009-es rotterdami Európai Ifjúsági Parlamenten. Rendkívül inspiráló élmény volt több száz európai fiatallal együtt a közös ügyeinkről vitázni, majd a hét végeztével egy átfogó javaslatcsomagot az igazi Európai Parlamenti képviselőknek eljuttatni. Ez után a hét után döntöttem el, hogy politikával szeretnék foglalkozni. Arra is emlékszem, hogy milyen dühös voltam, mikor megtudtam, hogy az EP jelenleg sok országban kádertemetőként funkcionál és éreztem, hogy én ezen változtatni szeretnék, mert szerintem a haza képviselete európai szinten egy politikus karrierjének a csúcsa kéne, hogy legyen.”
Facebook

 

5. Kádár Barnabás
“Sokáig külföldön tanultam és dolgoztam és a Momentum adta meg a reményt ahhoz, hogy hazaköltözzek.
Szerintem fontos, hogy képviseljük Magyarországnak a nyugati kultúrához tartozását és azt, hogy, bár hazánk történelme nagyon színes, a jövője is lehet dicsőséges. A világ nagyon gyorsan változik és egy olyan nyitott országot kell építenünk, amely nem fél a fejlődéstől. Hiszem, hogy most is a magyar iskolákban tanulnak a jövő Szent-Györgyi Albertjei, akik emigráció helyett itthon fognak hozzájárulni a jövő nagy felfedezéseihez.”

Facebook

 

6. Kerpel-Fronius Gábor
“Fontosnak tartom, hogy olyan országot alakítsunk ki, amely nem félelemmel, hanem kihívásként, a megújulás lehetőségeként tekint a jövőre, amely a problémáira innovatív megoldásokkal reagál, amely nem gátolja, hanem éppen hozzásegíti a polgárait a bennük rejlő lehetőségek kibontakoztatásához.
Fontosnak tartom, hogy olyan országot alakítsunk ki, ahonnan nem KELL elmenni, de ahova érdemes hazajönni.”

Facebook

 

7. Kimmer Diána

 

8. Paróczai Anikó
“Én az oktatás és az Erasmus+ miatt vagyok ezen a listán. Egy határmenti kicsi faluból származom, éltem már Nyíregyházán, Debrecenben, Nantes-ban és Budapesten.
Vallom, hogy minden európai uniós fiatal számára biztosítani kell a lehetőséget, hogy bejárja Európát, hogy más országokban tanuljon és dolgozzon, majd amikor úgy érzi hazatérne, tárt karokkal kell fogadni és segíteni a szaktudás itthoni alkalmazásában.
A Momentummal mi azért dolgozunk, hogy ne kelljen elmenni, hogy érdemes legyen hazajönni!”
Facebook

 

9. Daám Alexandra
Facebook

 

10. Tabajdi Péter
“Az Európai Unió a világtörténelem egyik legfontosabb szervezete, ami jelenleg megújításra szorul. Informatikusként ezt néha kevésbé, néha pedig felerősítve látom. Özönlenek ránk az ázsiai tech eszközök, az amerikai szolgáltatások és állásajánlatok, miközben Európa valahol hátul kullog. Ez is egy olyan specifikus probléma, amin közösen változtatni lehetne. Hogy még programozóként se kelljen elmenni, vagy éppen érdemes legyen hazajönni, majd a kint szerzett tudásból Magyarországról, az Európai Unióból beindítani ötleteinket, irányítani tech startupjainkat!”
Facebook

 

11. Menyhárt Tamás

 

12. Sóber Szabolcs

 

13. Bárdi Zsuzsanna

 

14. Retezi Richárd

 

15. Molnár Álmos

 

16. Sebők Éva
Facebook

 

17. Szarvas Koppány Bendegúz
Facebook | Instagram | Twitter

 

18. Berg Dániel
Facebook

 

19. Buzinkay György

 

20. Hajnal Miklós
Facebook

 

21. Fekete-Győr András
Facebook | Instagram

 

Momentum Mozgalom © 2019 | Proud member of