Elítéljük az orosz agressziót Ukrajnában

Szerző: | febr 24, 2022 | Európa

1956-ban megismerhettük, milyen az, amikor egy országot megszállnak az oroszok. Most a szemünk előtt történik ugyanez: Vlagyimir Putyin Oroszországa megtámadta Ukrajnát. Az orosz elnök hatalmi mániája nem csak Ukrajna, de Magyarország, valamint egész Európa biztonságát is fenyegeti.

A Momentum és az Egységben Magyarország pártjai elítélik a háborús agresszió minden formáját, továbbá kiállnak Ukrajna területi egysége és szuverenitása mellett. Szolidárisak vagyunk az ukrán néppel és az Ukrajnában élő magyarokkal.

 

Orbán hintapolitikája megbukott!

Elég volt Orbán Viktor kétszínű pávatáncából, nem lehet többé Putyint és vállalhatatlan politikáját védeni. Mi magyarok Európához tartozunk, és nem akarunk Oroszország csatlósai lenni! Határozottan kiállunk a nyugati szövetségi rendszer mellett.

Orbán a kárpátaljai magyarok életét is veszélybe sodorta azzal, hogy Putyin ügynökeként viselkedett az EU-n és NATO-n belül. Ő volt az, aki diplomáciai mentességgel engedte be Magyarországra az orosz kémbankként elhíresült Nemzetközi Beruházási Bankot, aki az orosz fegyvercsempészeket az USA kérése ellenére nem az USA-nak, hanem Putyinnak adta ki, és aki a számos felmerült probléma ellenére még mindig támogatja, hogy az oroszok építsék fel Paks 2-t.

Ez így nem mehet tovább!

 

Világossá kell tennünk: Magyarország a Nyugat része!

Soha nem volt még ekkora szükség egységes EU-ra, egységes NATO-ra, és egy olyan kormányra Magyarországon, ami végre egyértelműen Nyugat- és Európa-párti. Ami nem harcol Brüsszellel, hanem szövetségesként része Európának, ami nem az EU-ból való kilépést lebegteti, hanem az EU egységét erősíti. Ami nem dörgölőzik apró falatokért a birodalmi álmokat szövő Oroszországhoz, hanem világossá teszi: Magyarország a Nyugat része. Ezért javasoljuk, hogy Magyarország is csatlakozzon az európai szankciókhoz:
azonnali hatállyal függesszük fel Paks2 engedélyeztetési eljárását, továbbá haladéktalanul utasítsuk ki az országból a Nemzetközi Beruházási Bankot!

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest