Elfogadhatatlan az önkormányzati szakrendelők államosítása

Szerző: | jún 30, 2022 | Magyarország

Havasi Gábor, a Momentum egészségügyi szakpolitikusa a Facebookon reagált arra a hírre, miszerint a kormány államosítaná az önkormányzati szakrendelőket.

A Momentum politikusa szerint már megtapasztalhattuk, hogy a Fidesz államosítása nem jelent mást, mint az adott intézmény lezüllesztését és bezárását. Ez a szakrendelők esetében azért is kifejezetten aggályos, mert az önkormányzatok az állami támogatásokon felül évi 30-40 milliárd forinttal segítik a rendelőket.

„Biztosak lehetünk benne, hogy a kormány ezt a pluszforrást nem fogja biztosítani a szakrendelőknek, azaz le fogják zülleszteni ezeket a lakosság számára nagyon fontos intézményeket.” – tette hozzá Havasi.

Az iskolák és a kórházak esetében már láthattuk, hogy mi történik a Fidesz államosítása után: ahelyett, hogy a lakossághoz, az intézményhez és a problémákhoz közel működő önkormányzat oldaná meg a feladatot, egy távoli minisztériumra bízzák azt.

„Míg a helyi önkormányzat közel van a lakossághoz, tud reagálni a helyi polgárok igényeire, addig a távoli Belügyminisztériumot nem fogják érdekelni a visszajelzések.” – fejtette ki véleményét a posztban a Momentum szakpolitikusa.

Havasi Gábor kiemelte, hogy elfogadhatatlan az államosítás és minden eszközzel küzdeni fog a szakrendelők lezüllesztése és bezárása ellen.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest