5000 aláírást gyűjtöttünk eddig a civilekkel az egri népszavazásért

Szerző: | márc 22, 2023 | Magyarország

Az Egerbe tervezett elkerülőúttal kapcsolatos népszavazási kezdeményezésről tartott sajtótájékoztatót Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője, és Jánosi Zoltán, a párt egri elnöke. A Momentum politikusai bejelentették, hogy eddig a szükséges aláírásoknak több mint a fele, 5000 aláírás gyűlt össze. A gyűjtés március 30-ig folytatódik.

A sajtótájékoztatón Jánosi Zoltán megemlítette, hogy a Momentum az a párt, amely nem ugrik el a munka elől.

„Kiálltunk a KATA-sok mellett, kiálltunk a tanárok és diákok mellett. Most pedig a Momentum kint van Egerben a pultoknál, az aktivisták folyamatosan kopogtatják a várost és a demokráciáért dolgoznak. A párt önkéntesei már most több mint 1500 óra munkát tettek a kezdeményezésbe és 10 000 háztartást kopogtattak le.”

Lőcsei Lajos többek között azokról a jogtalan támadásokról beszélt a sajtótájékoztatón, amelyek az elmúlt időszakban jelentek meg.

„Ezeknek a támadásoknak nincsen más célja, csak hogy kifogják a kezdeményezés vitorlájából a szelet”

– mondta Lőcsei arra utalva, hogy a napokban egy újabb nyomvonal lehetősége merült fel Pajtók Gábor, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője részéről, valamint arról, hogy az elmúlt hetekben ismeretlen telefonálók próbálták rávenni arra az egrieket, hogy ne írják alá a népszavazási kezdeményezést. A fideszes támadásokon kívül Lőcsei Lajos említést tett Eger két alpolgármesterének alaptalan, a helyi Momentum elleni vádaskodásáról is, amellyel kapcsolatban elmondta, hogy az egrieknek elegük van a mocskolódásból és ha a városvezetés valóban támogatja a kezdeményezést, akkor tettekkel is tegyék meg azt.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest