Dukán András Ferenc visszautalta fizetését a tankerületnek

Szerző: | márc 17, 2023 | Magyarország

Dukán András Ferenc, a Momentum oktatáspolitikusa és csepeli önkormányzati képviselője civilben pedagógusként dolgozik. Illetve dolgozna, mivel december 1-je óta nem veszi fel a munkát, nem tart órákat. Dukán addig folytatja a polgári engedetlenséget, amíg az elbocsájtott kollégáit nem helyezik vissza az állásukba, vagy az oktatási vezetés nem kompenzálja őket és kér elnézést a tanár nélkül maradt diákoktól, szülőktől, iskoláktól.

Bár a Belső-Pesti Tankerület, és annak vezetője, Marosi Beatrix hónapokkal ezelőtt tudomásul vette a munkabeszüntetést, sőt, fenyegető levelet is küldtek januárban, március elején mégis fizetést utaltak Dukánnak. A pedagógus-képviselő ezt a 77 693 Ft-ot visszautalta a tankerületnek, hiszen nem tartott meg egyetlen órát sem és szabadságot sem vett ki. Erről Facebookon számolt be.

„Remélem megéri ez az elvtelen szolgalelkűség Marosi Beatrixnak, akit már a bíróságnak is fel kellett szólítania, hogy ne hazudjon legalább a tárgyalóteremben [kieg.: Marosi Beatrix a bérjegyzékeket hamisította meg, hogy ne látszódjanak a polgári engedetlenségek, Dukán erről itt írt]. Remélem idén is kaphat milliós jutalmat, azért cserébe, hogy a tiltakozásommal és az igazsággal való szembenézés helyett a tankerület pénzét inkább a meghamisított bérjegyzék alapján kifizetné, pedig tudja, hogy nem dolgozom. Ezzel – hasonlóan a belső-pesti tanárok elbocsájtásához – megkárosítja a hozzá tartozó iskolák diákjait és dolgozóit. Mai levelemben újra felszólítottam, hogy a bérjegyzékek meghamisítását fejezze be és a tényeknek megfelelően módosítsa a bérszámfejtést! – fogalmazott bejegyzésében a képviselő.

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Ez AZ a Budapest