Donáth Anna: „Pedagógusok, itt a soha vissza nem térő alkalom!”

Szerző: | szept 26, 2023 | Magyarország

Donáth Anna arra kérte a pedagógusokat: ne fogadják el a státusztörvény alapján készült új szerződésüket, és kényszerítsék rá a kormányt, hogy emberszámba vegye őket.

Mutassatok erőt, mert csak abból értenek! Csak így van esély arra, hogy a kormány érdemben meghallgassa az igényeiteket, hogy tisztességesen megfizessen titeket, és hogy olyan körülményeket teremtsen az oktatásban, ahol lehet végre tanítani” – fogalmazott a Momentum EP-képviselője a Facebookján.

Donáth Annát számos pedagógus megkereste, hogy a kormány csúnyán átverte őket a státusztörvény alapján írt új szerződésekkel. Panaszaikból közzé is tett néhányat a momentumos politikus:

  • „Az ígért 10 százalékos béremeléshez képest alig 3 százalékkal emelkedik a fizetésem!”
  • „A bérrendezést januárig visszamenőleg ígérték, most mégis csak júliusig kapjuk meg a különbözetet!”
  • „Az ingyenes eseti helyettesítések száma egy tanévben akár 62 óra is lehet!”
  • „25 éve tanítok, de a pályakezdő kollégám nettó keresete a neki járó adókedvezmény miatt magasabb, mint az enyém!”
  • „A szerződésben «várható illetmény»-ről írnak, tehát semmi garancia arra, hogy azt ténylegesen meg is kapjuk 2024. január 1-től!”

„A tanárhiány miatt még több lesz a munkájuk, az infláció miatt pedig csökken a reálbérük. A Fidesz ismét csúnyán átverte a pedagógusokat. Pont úgy, ahogy minden magyar embert, amikor azt hazudták, hogy nem lesznek megszorítások és hogy kanyarban előz a gazdaság. Na meg akkor, amikor a Fidesz elhibázott válságkezelését megpróbálták Brüsszelre meg a szankciókra kenni” – értékelte a tapasztalatokat Donáth Anna.

Donáth szerint „itt a soha vissza nem térő alkalom”, hogy a pedagógusok erőt mutassanak, és ne fogadják el a kormány megalázó ajánlatát:

„Ne fogadjátok el, hogy ismételten megaláznak titeket! A döntés szeptember 29-ig a ti kezetekben van. Éljetek vele!”

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest