Donáth Anna meghívására Magyarországra érkezik Guy Verhofstadt

Szerző: | máj 10, 2023 | Európa, Magyarország

A Momentum májusban rendezi meg a Holnap Magyarországa konferenciasorozat második eseményét, “Európai elköteleződés: nemzeti érdek” címmel. A rendezvényen Guy Verhofstadt, Európai Parlamenti képviselő, az ALDE korábbi frakcióvezetője, Belgium volt miniszterelnöke is előadást tart.

A konferenciára 2023. május 19-én, pénteken, 13 órától, a La Vida DUNA Rendezvényházban kerül sor, a Holnap Magyarországa Egyesület, a Momentum és a Renew Europe szervezésében. A rendezvény célja, hogy a résztvevők megvitassák Magyarország kül- és EU-s politikáját és annak jövőbeli potenciális irányvonalait, lehetőségeit.

Az eseményt Donáth Anna fog megnyitni, ezt követően pedig felszólal és kerekasztal-beszélgetésen vesz részt többek között:

  • Guy Verhofstadt, Európai Parlamenti képviselő, az ALDE korábbi frakcióvezetője, Belgium volt miniszterelnöke;

  • Andor László, Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős egykori biztosa;

  • Balázs Péter, korábbi külügyminiszter, egyetemi tanár;

  • Hegedüs Dániel, politológus, külpolitikai elemző;

  • Takácsy Dorka, Oroszország-szakértő;

  • Végh Zsuzsanna, külpolitikai szakértő és egyetemi oktató.

További részletek a konferencia honlapján találhatóak.

Holnap Magyarországa Konferencia

Donáth Anna, a Momentum EP-listavezetője március végén létrehozta a Holnap Magyarországa Egyesületet. Az Egyesület célja célja, hogy segítsen közelebb hozni egymáshoz a pártokat és a civileket, a politikusokat és az értelmiséget, ösztönözze közöttük a párbeszédet és az együttműködést – ennek keretein belül az Egyesület a Momentum Mozgalommal együtt elindította a Holnap Magyarországa konferenciasorozatot. A konferenciák célja, hogy a magyar tudományos és gazdasági élet szakembereivel közösen beszélgessünk arról, milyen legyen a holnap Magyarországa. Az első alkalommal az emberközpontú gazdaság volt a téma.

“Foglalkoznunk kell a jövőnkkel, hogy milyen Magyarországot szeretnénk magunknak holnap és holnapután. Ahhoz pedig, hogy olyan országot építsünk, ami mindannyiunknak kedvünkre való, fontos, hogy közösen dolgozzunk ezen: politikusok, civilek, értelmiségiek, a tudományos élet szakemberei. Ezért tartjuk fontosnak a konferencia-sorozat elindítását, és ennek keretében Magyarország jövőjére vonatkozó legkritikusabb témák közös megvitatását. A konferenciák kiindulópontját a Holnap Magyarországa Terv adja.”  – fogalmazta meg nemrég Donáth Anna, az Egyesület fővédnöke.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest