Cseh Katalin pert nyert az Origo ellen

Szerző: | márc 3, 2023 | Magyarország

Másodfokon is pert nyert Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője és alelnöke, az Origo ellen. A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete mondja ki: az origo.hu valótlanul állította, hogy „Újabb megdöbbentő részletek derültek ki Cseh Katalin uniós pénzügyi csalásáról”. A döntésről maga az EP-képviselő számolt be a Facebook-oldalán.

„A Fidesz-propaganda tipikus módszere, hogy a korrupció ellen felszólalókat mondvacsinált korrupcióval vádolja meg és sározza be, hogy hiteltelenítse a küzdelmünket. Csakhogy hazudtak, ezért a bíróság helyreigazításra kötelezi az origo.hu-t, hiába próbáltak fellebbezni” – írja a közösségi médiában a Momentum politikusa.

Cseh Katalin hozzátette: tisztában van vele, hogy közszereplő mivolta végett a propaganda árgus szemekkel követi minden lépését, de nem ártana, ha a kormányközeli korrupciógyanús ügyeket is ugyanilyen vehemenciával tanulmányozná az Origo.

Rövid időn belül ez a második per, amit a Momentum politikusai megnyertek a propaganda sajtó ellen. Donáth Anna, a Momentum másik EP-képviselője nemrég számolt be róla, hogy végrehajtókat küldött a propagandára, mivel azok nem teljesítették a bíróság által kiszabott kötelességeiket.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest