Cseh Katalin és Orbán Balázs vitája az uniós pénzekről

Szerző: | okt 1, 2020 | Magyarország

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője és Orbán Balázs miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár részvételével szervezett vitát a Transparency International Magyarország az uniós pénzekről, az uniós költségvetésről, valamint a jogállami mechanizmusról.

Cseh Katalin a Facebook oldalán köszönte meg a szervezőknek, hogy megmutatták, milyen lenne, ha érdemi kérdésekről is lehetne vitázni Magyarországon.Hozzátette: Orbán Balázs államtitkárral nagyon kevés dologban értettek egyet, de az érveiket ütköztetve, szakmai alapon tudtak egy asztalnál ülni. A képviselő szerint több hasonló eseményre lenne szükség.

„Azt azonban sajnálom, hogy az államtitkártól nem sikerült megtudnom, pontosan miért hadakozik Orbán Viktor és a Fidesz az EU-val az uniós pénzek jogállami kritériumokhoz kötése miatt, ha szerintük a magyar jogállamisággal minden rendben van.
Arra sem kaptam választ tőle, hogy szerinte nem közös érdekünk lenne, hogy ebből a pénzből senki se tudjon lopni? Miért fél a magyar kormány a szigorúbb antikorrupciós szabályoktól?

Számomra egyértelmű – és ezt el is mondtam a vitán –, hogy az uniós forrásokat meg kell védeni a korrupt kormányoktól, a haveroktól és az oligarcháktól, azokat ott kell felhasználni, ahol a legnagyobb szükség van rájuk” – írta oldalán Cseh Katalin.

A teljes vita megtekinthető a Facebookon.

Ez AZ a Budapest