Cigány vagyok, k…@ nem! – Megszólal a nő, akit a polgármesterjelölt vérig sértett

Szerző: | aug 7, 2019 | Magyarország

Kolompár Gyöngyi az a roma özvegyasszony, aki ezt a két jelzőt megkapta a Fidesz XV. kerületi polgármesterjelöltjétől, Pintér Gábortól. A politikust ezért pár napja jogerősen elítélte a bíróság. Őt hiába keresték a sajtótól, a sértettet azonban a kerület momentumos aktivistájának sikerült megszólaltatnia.

Momentum: A sajtóból annyi derült ki: az önkormányzat épületében folyó vita annyira elfajult, hogy Pintér Gábor sokak füle hallatára azt mondta Önnek: „Takarodj, te c…ny k…@!”. De mi volt az ügy előzménye?

K. Gyöngyi: Még a 2014-es önkormányzati választások idején a postaládákba bedobtak az előző polgármester-helyettes korrupciós ügyeiről dokumentumokat – eleveníti fel Kolompár Gyöngyi. – Én ezekkel beballagtam az önkormányzathoz, ahol a frissiben megválasztott polgármestert, Hajdu Lászlót megkérdeztem, mit akar ezzel az üggyel kezdeni. Ő annyit mondott, hogy öt napja van hivatalban, kis türelmet kér, mert tájékozódnia kell.

M: Hogy került összetűzésbe Pintér Gáborral?

K. Gy.: Összeakadtam vele a folyosón, s mivel ő 2010 óta már ott ült az önkormányzatban, ráadásul párttársa a korábbi polgármester-helyettesnek, tőle is megkérdeztem ugyanezt. A beszélgetésből vita lett, aminek egy pontján váratlanul azt üvöltötte nekem: „Takarodj innen, te büdös…”. Rengetegen hallották, és olyan nagy ribillió lett, hogy végül hívták a biztonsági őrt – és persze engem vezettettek ki.

M: Ön egyébként egyszerű állampolgári minőségében, kerületi lakosként „intézkedett”?

K. Gy.: Igen. Engem nagyon érdekelnek a közügyek. Nevelő otthonban nőttem fel, mindig az élet sűrűjében éltem. Ismerem és átérzem az egyszerű emberek sorsát, gondjait. Nemcsak a saját nevemben léptem fel, hanem őket képviselve is.

M: A balhéból végül feljelentés lett. A k…@zás egyértelműen sértő, de Önnek romaként a c…ny szó is bántó?

K. Gy.: Mivel az vagyok, elvben nem. Attól függ, ki és hogyan mondja. Ha valaki vérben forgó szemekkel, habzó szájjal, egy durva jelzővel összekapcsolva hörgi, az nyilvánvalóan bántó.

M: Pintér Gábor azóta bocsánatot kért már Öntől?

K. Gy.: Nem, pedig elvárnám. Az ügy annyira megviselt, hogy utána két hónapig nyugtatókat kellett szednem és csak kísérettel mertem kimenni az utcára. Pedig tudom, hogy sokan mondták, mondják neki, hogy elnézést kellene kérnie. Mondjuk az jól esett, hogy László Tamás, a korábbi fideszes polgármester megtette helyette.

M: Azt ugye tudja, hogy Pintér a pártja polgármesterjelölte az októberi önkormányzati választásokon?

K. Gy.: Igen, s őszintén mondom, nem értem. Szerintem egy ilyen embernek nem szabadna a közéletben tevékenykednie. De lelkük rajta. Ha meg esetleg nyerne is, az nemcsak róla, hanem rólunk, a kerület lakosairól is kiállítana egy bizonyítványt.

Ez AZ a Budapest