Meleg, tavaszi este, Széna téri kocsma, félhomály. Innen indította útjára három fiatal a Momentum II. kerületi, helyi szervezetét 2017 tavaszán, a Nolimpia után. A kerületi szervezet létszáma és aktivitása nőttön-nőtt, napjainkra a főváros egyik leginkább „látható” és legeredményesebb tagszervezetévé vált.

Tagjaink közül került már ki a párt korábbi országos elnökségének tagja és a pártszervezet több kiemelt szereplője is. A II. kerületi önkormányzat vezetését 3 kiváló képviselővel gazdagítottuk a 2019-es választások során.

Alapszervezetünk a közös célok területi lebontásával, a helyi lakosság és szavazók érdekeinek maximális figyelembevételével teszi dolgát, igényesen, lelkesen, motiváltan.

Büszkék vagyunk rendkívül tevékeny helyi közösségünkre és eddig elért eredményeinkre. Kiemelhetjük például a Radetzky laktanya témájában nemrég lebonyolított figyelem felkeltő kampányunkat, a több szakaszban, még most is zajló budai faültetési akciónkat, valamint a ’Margit negyed koncepció’ kidolgozásában való aktív részvételt.

Célunk, hogy élvezhető környezetet, „okos kerületet” alakítsunk ki történelmi emlékeink megóvására figyelve, és színvonalas, sokszínű kulturális és sportolási lehetőségeket teremtsünk a kerületben élő minden korosztály részére. Felelősen támogassuk az értéket teremtő, vállalkozni vágyó, alkotó embereket, valamint gyermekeink egészséges fejlődését ugyan úgy, mint idősebb, rászoruló embertársaink segítését. Ezért dolgozunk szövetségeseinkkel karöltve, az egyre szorosabbá formálódó közösségünk erejével.

        

Momentum XVI.
Cseh Katalin

Cseh Katalin

Európai Parlamenti képviselő

Berg Dániel

Berg Dániel

Önkormányzati képviselő, alpolgármester

Majoros András

Majoros András

Önkormányzati képviselő, frakcióvezető

Kiss Roland

Kiss Roland

Önkormányzati képviselő