Te milyen jövőt szánnál Budafok-Téténynek?

Havasi Gábor vagyok, a Momentum Mozgalom fővárosi képviselője, Budapest egészségügyi tanácsnoka, a Momentum Mozgalom polgármesterjelöltje a 2024-es önkormányzati választáson Budafok-Tétényben.

Ahogy mentőápolóként is mások segítésére esküdtem fel, ugyanez vezérel politikusként is. A politikai hatalomra mint szolgálatra tekintek, az itt élő emberek szolgálatára. Azért döntöttem úgy, hogy elindulok a polgármesteri székért, mert a 22. kerületnek változásra van szüksége. A pártpolitikai érdekeket kiszolgáló helytartó helyett a helyi emberek érdekeit képviselő polgármesterre. Az elmúlt néhány ciklusban ötletek és érdemi jövőkép nélkül működtették a jobb sorsot érdemlő Budafok-Tétényt, a mi közös otthonunkat. Meggyőződésem, hogy kerületünk Budapest legdinamikusabban fejlődő részévé válhatna, hiszen minden adottsága megvan ehhez. Fejlesztésekre és tudásközpontok létesítésére alkalmas rozsdaövezetek, a páratlan szépségű Duna-part, és leginkább az itt élő szorgalmas és tehetséges emberek jelentik azt a lehetőséget, amelyet közösen kell megragadnunk.

Hiszem, hogy várost építeni, fejleszteni csak a benne élők ötleteivel, javaslataikat meghallgatva, azokra támaszkodva lehet. Mert így, és csakis így érezhetjük magunkat otthon egy megújuló, fejlődő Budafok-Tétényben.

Ezen felbuzdulva kezdeményeztem egy helyi felmérést arról, hogyan képzelitek el Ti kerületünk következő éveit, évtizedeit. Mit tartotok különösen fontosnak és mit kevésbé?

Vegyetek részt a közös jövőtervezésben, osszátok meg velem a véleményeteket!

Új városközpont

Városközpont

Budafok-Tétény ma nem rendelkezik funkcionális városközponttal. Egy modern városközpont – ahol hivatalos ügyeket, bevásárlásokat lehet intézni, szolgáltatásokat igénybe venni – új életet lehelne kerületünkbe, és megadhatná a kezdőlöketet egy sor további fejlesztéshez. Mindezeken túl egy ilyen központ találkozási pontként, közösségi térként is szolgálhat az itt élők számára.

Az új városközpont tehát a mindennapi ügyintézést mellett az itt lakók közösségi életérzését is erősítené. Ez amellett, hogy mindenki számára kényelmet nyújt, a közlekedéssel járó környezeti terhelést is enyhíti.

a duna integrálása

Duna

Budafok-Tétény rendelkezik Budapesten a leghosszabb Duna-partszakasszal, kerületünket több mint 8 kilométeren át kíséri a fővárost kettévágó folyó. A természeti kincsekben gazdag területet azonban sosem érezhettük magunkénak – a 6-os út lényegében elvág minket tőle. Duna-parti séták, közös családi piknikezések, horgászat – mind olyan kikapcsolódási lehetőségek, amelyeket kevesen élveznek a kerületben az infrastruktúra hiányából fakadóan.

Duna

Megfelelő odafigyeléssel létre kell hoznunk egy élő Duna-partot, ami minden kerületi lakosnak könnyen elérhető, ahol mindenki a hozzá legközelebb álló módon kapcsolódhat ki. Ehhez – a kerület központjából induló buszjáratok kialakítása mellett – szükséges a múlt maradványaiba új életet lehelni, egy új lehetőséget adni a kerületieknek is természetvédelmi területünk megismerésére és átélésére.

innovatív város

Innováció

A külváros az élre törhet! Budafok-Tétény az a kerület, amelynek minden lehetősége megvan ahhoz, hogy Budapest következő „inkubátorkerületévé” váljon. Az elhagyatott ipari területek, rozsdaövezetek alkalmasak egy új Infopark vagy akár egy startup-negyed kialakítására, emberi erőforrás tekintetében pedig az egyetemek közelsége (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az ELTE STEM-képzései) jelent előnyt a kerület számára.

Innováció

Ezek a körülmények mind megfelelő terepet adnak az új vállalkozások és a nagyobb vállalatok bevonzására.

 

Mégis, ez miért nagy lehetőség Budafok-Téténynek? Kerületünk Budapest innovációs hajtómotorjaként működhetne, amelynek következtében jelentős helyben maradó tőke állna rendelkezésre további fejlesztésekre, és több munkalehetőség állna a kerületi lakosok rendelkezésére.

Értesülj tőlem elsőként Budafok-Tétényt érintő ügyekről!