Bővítsék a Corvinus esélyegyenlőségi programját 200 főre

Szerző: | máj 5, 2022 | Magyarország

Lőcsei Lajos, a Momentum parlamenti képviselője levelet küldött a Corvinus rektorának azzal kapcsolatban, hogy az állami milliárdokkal kitömött Corvinus Egyetem mindössze 10 romának indít esélyegyenlőségi programot.

„A Corvinus Egyetem vezetősége úgy gondolta, hogy esélyegyenlőségi programot kell indítaniuk. Jól gondolták, nagyon örülök a kezdeményezésnek, viszont tudnánk javítani rajta, mert mindössze 10 fővel indítanák el a programot, ami sajnos nagyon kevés. Ahhoz, hogy igazi hatást tudjon gyakorolni, legalább 200 fős programra lenne szükség, ezért levélben keresem fel az egyetemet.”

– írja Facebook bejegyzésében Lőcsei Lajos.

A Momentum politikusa szerint a MOL és Richter részvényekkel felpumpált, valamint kormányzati támogatással bíró intézménynek igenis felelőssége van a romák felzárkóztatásában.

„10 fővel indítani egy burkoltan romáknak szánt szociális hátránykompenzáló programot, ekkora anyagi és szakmai erőforrással rendelkező egyetem, mint a Corvinus, rendkívüli szűkmarkúságnak és a roma integráció sikeressége iránti közönyösségnek tartom! Ezért levélben kérem Prof. Dr. Takáts Elődöt, a Corvinus Egyetem rektorát, hogy bírálják felül a meghirdetett létszámot! Legalább 200 fiatallal érdemes elindítani a programot és minél nagyobb társadalmi nyilvánossággal.”

Lőcsei Lajos levelét május 5-én, az esélyegyenlőség világnapján juttatta el Dr. Takáts Elődhöz.

A parlamenti képviselő a Spirit FM műsorában is kifejtette a véleményét a témáról.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest