Biztonságosabbá tesszük online környezetünket

Szerző: | nov 13, 2020 | Európa, Magyarország

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselőjének beszámolója szerint az Európai Unió hamarosan előáll a kiberbiztonsági stratégiájával, hogy eredményesebben lehessen felvenni a harcot az álhírekkel, és hogy személyes adataink a kibertérben nagyobb biztonságban legyenek.
„Ez a stratégia lehetőséget fog teremteni arra, hogy az EU hatékonyabban tudjon fellépni a kiberbiztonságát fenyegető harmadik országok ellen, így a jövőben nagyobb biztonságban leszünk az adathalászokkal, az esetleges kínai vagy orosz hackerekkel szemben. De határozottabban és erőteljesebben léphetünk majd fel az álhírekkel szemben is, ugyanis nagy lépést fogunk tenni egy biztonságosabb online információs környezet felé.
Nekünk, magyaroknak ez különösen fontos, hiszen hazánkban sajnos rendkívül sok álhírrel találkozhatunk nap mint nap, arra is láttunk már példát, hogy orosz dezinformációs oldalak valótlanságait terjeszti a közmédia. EP-képviselőként azért dolgozom, hogy megteremtsük azokat a feltételeket, amikkel mindannyian nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat és személyes adatainkat, és amik segítségével könnyedén meg tudjuk különbözteti az álhíreket és a valóságot”
– írja bejegyzésében Cseh Katalin.
Ez AZ a Budapest