Azonnali, 20%-os béremelést a rendőröknek

Szerző: | júl 5, 2022 | Magyarország

„Lassan nem lesz rendőr a hazánkban! Becsüljük meg azokat, akik értünk dolgoznak és adjunk nekik 20%-os béremelést!” – hívta fel a rendőrhiányra a figyelmet a Facebookon Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és parlamenti képviselője.

A Momentum elnöke posztjában mindenkit emlékeztetett arra, hogy már 2019-ben is csak 880-an jelentkeztek rendőrképzésre és ez a szám azóta csak csökkent. Az elmúlt hetekben előállt az a helyzet is, hogy Józsefvárosban nem volt egyszerűen járőr a munkaerőhiány miatt.

„Szégyenszemre a magyar rendőrök ma rosszabbul keresnek, mint a román, a szlovák vagy a horvát kollégáik.” – emelte ki Gelencsér.

A Momentum politikusa ezért arról számolt be, hogy a pártja költségvetési módosító javaslatot nyújtott be, melyben 750 milliárdos Megélhetési Garancia Alap szerepel, aminek célja – többek között – a rendőrök azonnali, 20 %-os béremelése.

„Költsük a pénzt a magyarok jólétére: jól működő kórházakra, modern iskolákra, jól fizető munkahelyekre és zöld átállásra!” – írta posztja végén a Momentum elnöke.

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest