Az elmúlt évek korrupciós ügyeit vizsgálja a Momentumos vezetésű bizottság

Szerző: | jún 24, 2020 | Budapest, Közlemények

Momentumos vezetésű fővárosi vizsgálóbizottság alakul az elmúlt évek korrupciós ügyeinek kivizsgálására. A bejelentés kapcsán Havasi Gábor, a Momentum fővárosi képviselője elmondta:

„A Fidesz-kormány neve az elmúlt időszakban összeforrt a korrupcióval. Nincs ember ma Magyarországon, aki elhinné, hogy az ország leggazdagabb embere egy százmilliárdos egykori gázszerelő, és nem Orbán Viktor miniszterelnök. És aligha van olyan ember, aki azt gondolja, hogy a fideszes vezetésű budapesti Városháza mentes volt a korrupciós ügyektől az elmúlt tíz évben.

A 2019-es kampányban az egyik választási ígéretünk az volt, hogy leszámolunk a korrupcióval. Ez Budapesten két dolgot jelent. Azt, hogy tisztességesen dolgoznak majd a momentumos politikusok, és azt, hogy felderítjük az előző ciklus által elkövetett bűnöket: kivizsgáljuk a 4-es metró ügyét, a Bálnát, a 3-as metró felújítását, a biódom kérdését, a parkolási rendszert és az e-jegyrendszert.

A budapestieknek szerintünk joguk van tudni, mit csináltak a pénzükkel – hogy hová tűntek azok a százmilliók, egyes esetben milliárdok, amiket ők adóként fizettek be, és amelyekből fejlesztések helyett magánvagyonok lettek.

Ezért állítunk fel egy új vizsgálóbizottságot, amelynek célja az ügyek felderítése. Megtisztelő, hogy a koalíció frakcióvezetői engem jelöltek a bizottság elnökének. Felelősen fogok eljárni és a bizottság tagjai mellett a munkában számítok Kerpel-Fronius Gábor átláthatóságért felelős főpolgármester-helyettes támogatására is.

Olyan ügyeket fogunk vizsgálni, amelyekben okkal feltételezhető, hogy bűncselekmény történt, és feljelentéseket fogunk tenni. A pénznek nincs se szaga, se pártállása – lába viszont, úgy látszik, nagyon is van.

A bizottságnak lesz fideszes külsős és belsős tagja is. Ha ők érdemi munkát szeretnének hozzátenni, ha hajlandók képviselni azokat az embereket, akik rájuk szavaztak a fővárosban, tárt karokkal várjuk őket, bármikor csatlakozhatnak a munkához.”

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Ez AZ a Budapest