„Átadtuk” a fel nem újított Kútvölgyi kórházat

Szerző: | jan 12, 2022 | Budapest

Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja és hegyvidéki ellenzéki képviselőjelöltje, Tompos Márton, a Momentum szóvivője és Vadász Gábor, a Momentum hegyvidéki önkormányzati képviselője szimbolikusan „átadták” a Kútvölgyi kórházat, hogy ezzel hívják fel rá a figyelmet: a kormány által megígért felújítás nem készült el a megígért időre. Az eseményre meghívták Fürjes Balázs, Fővárosért felelős államtitkárt is, de ő Takács Pétert, a Kórházi Főigazgatóság munkatársát küldte maga helyett.

„Üdvözlünk mindenkit az átadóünnepségen. Itt vannak a sajtó munkatársai, meghívtuk a kormány képviselőjét, van nemzeti szín szalagunk, csak egyetlen dolog hiányzik… a felújított Kútvölgyi kórház.”

– mondta Hajnal Miklós.

A Momentum politikusa szerint míg a felesleges stadion építéseknél legalább nagyjából sikerül tartani a határidőket, addig az emberek egészségével egyáltalán nem foglalkozik a Fidesz:

„Sajnos újra egyértelmű bizonyítást nyert, hogy a jelenlegi kormánynak és Fürjes Balázsnak fontosabbak a stadionok, mint a kórházak: az elmúlt években képesek voltak több mint ötszázmilliárd forint értékben betonmonstrumokat építeni Budapesten, de a Kútvölgyi vagy akár a János kórház felújítása esetében csak üres ígéretekre és be nem tartott határidőkre futotta.“

Tompos Márton, a Momentum szóvivője, elmondta:

„Azért bünteti a kormány a budapestieket egy egészségügyi és szociális válságban, mert nem a Fideszre szavaztak 2019-ben. Egyértelmű, hogy ha azt akarjuk, hogy ez a kórház valóban megújuljon, valóban európai színvonalú körülmények között tudja várni a budaiakat, ahhoz kormányváltásra van szükség. Mi azért vagyunk ma itt, hogy végre a be nem tartott ígéreteknek is legyen következménye. Ha Fürjes Balázs tartani tudta volna a szavát, akkor biztosra vehetjük, hogy most ő állna itt, és adná át az épületet a létező legnagyobb körítéssel.”

Takács Péter, az OKFŐ képviselője arról számolt be, hogy azért nem sikerült időben átadni a kórház homlokzatát, mert a COVID járvány közbeszólt.

„Júniusban itt még betegellátás és fertőtlenítés folyt, ezért nem dolgoztak a munkások.”

Fürjes Balázs 2021. június elsején ígérte meg, hogy 2021-ben átadják a felújított kórházat.

A sajtótájékoztató végén a Momentum politikusai átvágták a nemzeti szalagot és átadták a “felújított” kórházat. Nézd meg az eseményről készült videót!

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest