Aláírásgyűjtés Kránitz Krisztián lemondásáért

Szerző: | szept 2, 2020 | Budapest

A mai napon Paróczai Anikó, a Momentum helyi képviselője, Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő, Tóth Balázs, az LMP helyi képviselője és Bakos Bernadett, az LMP budapesti politikusa közös sajtótájékoztató keretein belül bejelentették, hogy elindítanak egy petíciót Kránitz Krisztián lemondásáért és az Ez a Minimum! program helyi megvalósításáért.

A sajtótájékoztatót Paróczai Anikó azzal kezdte, hogy a Momentum határozott álláspontja, hogy az ellenzéki összefogásban nincs helye korrupt vagy annak látszó politikusoknak, akiről pedig ez kiderül, a Momentum nem tudja a továbbiakban támogatni.

“Kránitz Krisztián méltatlanná vált arra, hogy közpénzek felett diszponáljon, hiszen hogyan varhatjuk el a felelős gazdálkodást attól, aki saját vagyonnyilatkozatàból kihagy egy spanyol villát!?”

Paróczai rávilágított arra is, hogy a kerületnek átláthatósági fronton is számos elmaradása van a kerületnek, hiszen nem történt semmi előrelépés az Ez a Minimum! bevezetésével kapcsolatban sem.

“Mi a Momentummal nem akarunk egy következmények nélküli Kispesten élni, ezért a helyi LMP-vel közösen egy aláírásgyűjtési kampányba kezdünk Kránitz Krisztián távozásáért, és az Ez a Minimum! átláthatósági javaslatcsomag elfogadásáért hiszen a kispestiek ennél sokkal többet érdemelnek! “ – jelentette be Paróczai.

Az LMP-s Bakos Bernadett szerint a vagyongazdálkodást eleve nehéz átlátni, mivel több intézményben párhuzamosan végeznek hasonló feladatokat, sokszor bonyolultabbá téve azok ellenőrzését és átláthatóságát. Bakos is kiállt amellett, hogy Kránitz méltatlan arra, hogy közpénzt kezeljen, így távoznia kell a vagyongazdálkodás éléről.

Végül Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy ellenzékiként különösen fontos, hogy tiszták és átláthatóak maradjunk, mert a Fidesz a mi napig azzal hárítja a korrupciós vádakat az ellenzékre való mutogatással, a “de bezzeg ők is” hozzáállással hárítja.

Írd alá te is a petíciót!

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest