A versenyhivatalhoz fordultunk a NER monopóliumai ügyében

Szerző: | jún 15, 2023 | Magyarország

Ilyés Márton, a Momentum elnökségi tagja a Facebookon jelentette be, hogy egy francia precedens alapján, akár az Európai Bíróságig is elvinné a Momentum a NER-es távközlési cégek monopol helyzetét.

A Momentum politikusa szerint az orbáni gazdaságpolitika a fideszes oligarchák megerősítésére törekszik, mivel egy kézbe játszotta a hazai távközlési cégek többségét: a UPC-t, a Vodafone-t, az Antenna Hungáriát, az Invitel-t, a DIGI-t és részben a Yettel-t.

„Ez nem nemzeti érdek, hiszen mit érzékelnek ebből a magyar családok? Áremelkedést. A tavaly nyári bejelentés óta háromszor emeltek árat ezek a cégek, jóval az infláció felett”

– mondta Ilyés és hozzátette, hogy ezt azért tehették meg, mert 117 olyan település van, ahol nincs semmilyen versenytársuk a piacon és monopol helyzetben vannak.

„A Momentum nem hagyja ezt. Nemrég született egy precedens értékű ítélet az Európai Bíróságon két francia kábeltévé összeolvadásával kapcsolatban. Ezek alapján mi a GVH-hoz fordulunk, hogy vizsgálja felül a hazai ügyet. Ha a hivatal nem végzi el a dolgát, akkor készek vagyunk az Európai Bíróságig elmenni”

– fogalmazott Ilyés Márton és kiemelte, hogy tovább mutat ez az ügy, hiszen így lehetőség nyílhat arra, hogy a hazug nemzetgazdasági érdekre alapuló fideszes cégfelvásárlásokat megtörjük.

OLVASD EL A BEADVÁNYT ITT

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest