A státusztörvény ellen tiltakozva bontottunk kordont

Szerző: | jún 13, 2023 | Magyarország

A státusztörvény ellen tiltakozva a Momentum politikusai hetedik alkalommal bontották le a hatalom hazug kordonjait. Azokat a kordonokat, ahol a jövőjükért és a tanáraikért tüntető diákokat könnygázzal fújták le és gumibottal verték meg.

„Kiállunk a tanárok mellett, akiket egy bosszútörvénnyel akarnak megfélemlíteni. Megbecsülést, kiszámíthatóságot és versenyképes fizetést érdemelnek, nem bosszútörvényt!” – mondta Tóth Endre, a Momentum oktatáspolitikusa a kordonbontás után.

A Momentum politikusai egy osztálynaplót is vittek a Karmelitához, benne a kormánytagok osztályzataival. Nem nagy meglepetés, mindannyian egyest kaptak a magyar oktatásért végzett munkájukért.

Az osztálynaplót Tóth Endre kísérelte meg átadni, de a rendőrök törvénysértő módon, annak ellenére sem engedték át a sorfalukon, hogy felmutatta a parlamenti képviselői igazolványát. Végül a naplót a Karmelita lépcsőjére sikerült elhelyezni, ahonnan egy rendőr elvette, és a lába elé a földre dobta, ami egyértelműen demonstrálja, hogy a hatalmat egyáltalán nem érdekli a tiltakozók véleménye.

További képek a Facebookon.

 

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest