A Momentumot azért alapítottuk meg 2015 tavaszán, hogy egy új politikai közösséget és kultúrát hozzunk létre, aktívan cselekedjünk Magyarország problémáinak megoldásáért, továbbá felrázzuk és meggyőzzük az embereket, hogy van még értelme politizálni Magyarországon.

A NOlimpia kampányunkat követően sikerrel szerepeltünk a 2019-es Európai Parlamenti és önkormányzati választásokon, 2022-ben pedig parlamenti párttá váltunk. Örömmel tapasztaljuk, hogy eközben egyre többen csatlakoznak a Momentumhoz, és segítik a munkánkat.

Tagjaink és helyi szervezeteink száma ország- és Európa-szerte folyamatosan növekszik. A Momentum mindenki előtt nyitott, aki szeretne hozzájárulni egy jobb, igazságosabb, élhetőbb Magyarország felépítéséhez!

A Momentum az ALDE – Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért pártszövetség tagja

Momentum frakció

A Momentumról

EGY JOBB MAGYARORSZÁGÉRT DOLGOZUNK

Egy demokratikus, modern, büszke, önbizalommal teli és sikeres Magyarországot szeretnénk, ahol összetart a nemzet, mindenkit azonos jogok illetnek meg, értékelik a teljesítményt, mindenki egyenlő esélyt kap és ahol a rászorulókat nem hagyjuk magukra. Egy olyan európai, 21. századi Magyarországot építünk, amelyet nem ideológiai harcok osztanak meg, hanem közös céloktartanak össze. Ahol jó élni, ahol megéri dolgozni.

Mindehhez elengedhetelenül szükséges, hogy megállítsuk a demokrácia leépítését, felszámoljuk a korrupciót, véget vessünk az EU-pénzek magánzsebekbe vándorlásának. Korábbi választási programjaikat itt lehet megtekinteni.

KIÁLLUNK A KORSZAKVÁLTÁSÉRT

Magyarország számára döntő fontosságú, hogy végre, több évtizedes késéssel lezárjuk a 20. századot. 2022 óta ezért már az országgyűlésbenis tudunk dolgozni, de továbbra is nagyon fontosnak tartjuk a parlamenten kívüli munkát.

Célunk, hogy minél többet találkozzunk, beszéljünk a választóinkkal, és közösségeket építsünk. Ugyanis úgy gondoljuk, hogy a politikának az emberek valódi problémáiról, biztonságáról, megélhetéséről, jólétéről kell szólnia.

RÉSZT VESZÜK EURÓPA MEGÚJÍTÁSÁBAN

Az Európai Parlamentben a Momentum két képviselője, dr. Cseh Katalin és Donáth Anna nemcsak azon dolgoznak, hogy érvényesítsék Magyarország érdekeit, hanem a Renew Europe (Újítsuk meg Európát) frakció keretein belül olyan projektekkel foglalkoznak, amelyek kontinentális szinten mindannyiunk életét érintik. Dr. Cseh Katalin egyúttal a Renew Europe egyik alelnöki tisztségét is betölti.

CSELEKSZÜNK A HELYI KÖZÖSSÉGEKÉRT

A 2019-es önkormányzati választásokon ellenzéki pártokkal és civil jelöltekkel együtt felhatalmazást kaptunk arra, hogy részt vegyünk a helyi kormányzásban. A Momentum adja Budapest egyik főpolgármester-helyettesét, több fővárosi kerület, vidéki város és település polgármesterét, továbbá mintegy 30 fővel képviseltetjük magunkat a megyei közgyűlésekben.

Politikusaink azért dolgoznak, hogy jó döntésekkel, átlátható gazdálkodással, felelős politizálással szolgálják meg ezt a választói bizalmat.

Csatlakozz hozzánk!

Nem hagyhatjuk, hogy Magyarország végérvényesen keletre sodródjon. Küzdjünk tovább együtt az európai, nyugati Magyarországért! Gyere velünk!

Olvasd el a hitvallásunkat!

A Momentumot azért hoztuk létre, mert elegünk lett abból, hogy Magyarország rossz irányba halad és felismertük, hogy ha változást akarunk, akkor cselekednünk kell.

Momentum zászló parlament