A Momentum színeiben indul Szél Bernadett is az előválasztáson

Szerző: | febr 18, 2021 | Magyarország

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Szél Bernadett a párt színeiben indul el a 2021-es előválasztásokon Pest megye 2-es választókerületében.

Fekete-Győr elmondta, hogy Szél Bernadettel egészen 2018-ig nyúlik vissza a kapcsolatuk, azóta osztják meg egymással a gondolataikat a politikáról, Magyarország jövőjéről.

“Bernadett volt az a politikus, akit amikor felhívtam hogy: “Bernadett nekünk itt van egy feladatunk és szeretnénk, hogyha velünk jönnétek”, akkor ő azt mondta, “Ott leszek András, ránk számíthattok.” És 1 nappal később a Propaganda nem média molinót foguk és meneteltünk 5 ezer ember társaságában.”

– idézte fel Fekete-Győr, hogyan működtek együtt Szél Bernadettel már a 2018-as rabszolgatörvény elleni tüntetések alkalmával, amikor a Kunigunda útjára vonult át a tömeg a Parlamenttől.

A pártelnök kiemelte, hogy Szél Bernadett az a politikus, aki bebizonyította azt az Orbán-rendszerben, hogy egy nő tud egyszerre érdemi munkát végezni a Parlamentben és mellette meg tudja teremteni az otthon melegét, fel tudja nevelni a gyermekeit.

“Bernadettel két fronton van közös munkánk. Egyrészt egy fenntartható Magyarországot kell teremtenünk, ezzel kapcsolatban pedig arra kértük meg Bernadettet, hogy a Momentum zöld programját nézze át és a mozgalmi tapasztalatával egészítse ki. A másik feladatunk pedig az, hogy legyőzzük a Fideszt itt Pest megye 2-es választókerületében.”

– foglalta össze a jövőbeli közös munka alapjait Fekete-Győr András.

A sajtótájékoztatón Szemző Áron, a Pest megyei Momentum frakcióvezetője és budakeszi képviselő elmondta:

“A Momentum a cselekvés pártja, Bernadett pedig a jelenlegi ellenzék egyik legaktívabb politikusa, folyamatosan terepen van, ahogy mi is. 2022-ben közösen fogjuk felszántani a választókörzetet és együtt hozzuk majd el a változást.”

 

“2022 elkezdődött, mi most belevágunk egy olyan korszakba, amely nagyon hangsúlyosan a munkáról fog szólni. Számomra a Momentum társasága és támogatása azt jelenti, hogy mindenképpen olyan tisztakezű politikusokkal fogok együtt dolgozni, akik az embereket teszik az első helyre.”

– kezdte bemutatkozását Szél Bernadett.

Szél bejelentette, hogy közösségi programalkotást indít Pest megye 2-es választókerületében.

“Megkérlek titeket, hogy írjátok meg velem együtt a választási programomat. Én arra vállalkozom, hogy a lehető legtöbb embert képviseljem a 2022-es választásokon, ehhez azonban az kell, hogy elküldjétek nekem azokat a gondokat és problémákat, amelyek feszítik az életeteket. Erre fog felépülni a programom, tehát közösségi programalkotás indul Pest megye 2. OEVK-jában.”

Saját tervei mellett arra is felhívta a figyelmet a képviselő, hogy a választások tisztasága és sikeressége érdekében vár minden aktivistát és érdeklődőt a csapatába, akár kampányidőszakban, akár szavazatszámlálónak.

Ez AZ a Budapest