A Momentum Márki-Zay Pétert támogatja második fordulóban

Szerző: | okt 7, 2021 | Magyarország

Az előválasztás első fordulója után napokig kérdés volt, hogy Karácsony Gergely vagy Márki-Zay Péter milyen formában indulnak el a második fordulóban. A Momentum szerint mind a két jelölt alkalmas Orbán Viktor legyőzésére, így eddig arra vártak, hogy a két jelölt megállapodjon. Mivel ez nem történt meg, eljött a cselekvés ideje és a Momentum beállt Márki-Zay Péter mögé az előválasztás második fordulójában.

„Számunkra az előválasztás két dologról szól: egyrészt az ellenzék megújításáról, megtisztításáról, másrészt arról, hogy olyan csapattal álljunk fel 2022 áprilisában, amellyel legyőzhető Orbán Viktor. Az előválasztás első fordulójában az első feltétel teljesült: a választók bölcsessége eltávolította a közéletből többek közt a zuglói Tóth Csabát, az offshore-os DK-s Ráczné Földi Juditot, valamint a karlendítős jobbikos jelöltet is. De a második feltétel, az, hogy eséllyel hívja ki Orbán Viktort az ellenzék, veszélybe került: bár az első napokban úgy tűnt, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter képesek lesznek megegyezni, mára kiderült, hogy ez nem sikerült.”

– kezdte a mai sajtótájékoztatót Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

„Márki-Zay Péter egy új arc a politikában, aki szövetségesünk lehet abban, hogy felszámoljuk a politikai bűnözést Magyarországon, és megtisztítsuk a közéletet a rendszerszintű korrupciótól. Együtt harcoltunk vele Zuglóban az ellenzék megújításáért, az ellenzék legkorruptabb képviselőjének legyőzéséért. Márki-Zay egyedül állt a Momentum és Hadházy Ákos mellett a kezdetektől. Ezért Márki-Zay Péterrel megalakítjuk a megújulás szövetségét, a Momentum közössége Márki-Zay Pétert támogatja a második fordulóban.”

Fekete-Győr András után Orosz Anna, a Momentum alelnöke beszélt:

„A Momentumnak felelőssége, hogy nemcsak a legtisztább jelölt mellett álljon ki, hanem egy olyan jelölt mellett, aki mindenkit meg tud szólítani, balról, jobbról, középről, sőt, a bizonytalanok táborát is el tudja vinni az előválasztás második fordulójára, és utána le tudja győzni Orbán Viktort. Márki-Zay Péterrel szövetséget kötöttünk, hogy képviselni fogja a Momentum alapértékeit is. Együtt fogunk egy tisztességes, emberséges, fenntartható, zöld Magyarországot építeni.”

Márki-Zay Péter megköszönte a támogatást, majd gratulált a győztes momentumos jelölteknek.

„Biztos vagyok abban és érzem azt az erőt magam mögött, hogy az én szerepvállalásommal meg tudjuk győzni a bizonytalanokat és a vidéken is át tudjuk fordítani a politikai hangulatot. Nagyon nagy eredménye az előválasztásnak, hogy 106 jelölttel tudunk egy az egy ellen megmérkőzni jövőre a Fidesz ellen. Az elmúlt 11 évben először valódi, reális esélyünk van arra, hogy megszabaduljunk Magyarország 1000 éves történelmének legkorruptabb kormányától.

Az előválasztás sikere, a jövő évi kormányváltás egyik feltétele az ellenzék megtisztulása, hogy egy jobb, tisztább, európai jogállamot építhessünk Magyarországon. Ehhez várjuk Karácsony Gergelyt és szavazóit, valamint a DK-szavazókat is.
Abból a gödörből, melybe Magyarországot Orbán Viktor 11 éves uralkodása taszította, nem jobbra, nem balra van, hanem csak felfelé.”

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest