A Momentum is segít a háború elől menekülőknek

Szerző: | márc 2, 2022 | Európa

Az elmúlt napokban az ország egyszerre mozdult: a szomszédban kitört a háború, kárpátaljai magyarok és ukránok százezreit menekülésre kényszerítve, a magyarok pedig egy emberként álltak fel segíteni a bajbajutottakon. A civil szervezetek, önkormányzatok mellett rengeteg önkéntes dolgozik most is a határokon és a főbb pályaudvarokon is, hogy az otthonukat elhagyóknak valamilyen támogatást nyújtsanak.

Természetesen a Momentum közössége is megtesz minden tőle telhetőt. Tagjaink közel egy hete napi szinten vesznek részt aktívan a humanitárius katasztrófa enyhítésében: hol EP képviselőként Kárpátalján, hol alapszervezeti vezetőként a helyi adománygyűjtések koordinálásában, hol magánemberként a határon vagy a Nyugatiban.

Az ellenzék Hajdú-Bihar megyei momentumos képviselőjelöltjei, Mándi László, Kiss László és Szántai László is koordinált adománygyűjtési akciót szerveztek Debrecenben, Püspökladányban és Berettyóújfalun, az adományokat pedig a mai napon, Donáth Anna, a Momentum elnökének a társaságában vitték a határra az ukrajnai menekültek megsegítésére, több helyszínre is. Hogy beférjenek az összegyűlt csomagok és a vásárolt élelmiszerek, egy nagyobb furgont is kellett szerezni. Szerencsére a matekversenyeket és -táborokat szervező Medve Matek Egyesület rögtön segített, amelyért nagyon hálás a közösségünk.

Ez AZ a Budapest