A Momentum 56 jelölttel és egy miniszterelnök-jelölttel indul neki az előválasztásnak

Szerző: | aug 12, 2021 | Magyarország

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje több választókerületi jelölt társaságában tartott ma sajtótájékoztatót a Kossuth téren.

Az OEVB a tegnapi napi folyamán befogadta Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölti és 54 momentumos választókerületi jelölt regisztrációját, illetve további két jelölt elfogadására fog sor kerülni a napokban. Ez azt jelenti, hogy a Momentum több, mint a választókerületek felében elindul az előválasztáson, így az ország nagyobb részében lesz lehetőség a változásra szavazni.

Fekete-Győr András a sajtótájékoztatón az előválasztás legfontosabb részletei mellett kiemelte:

az előválasztás tétje az, hogy megújítsuk a magyar ellenzéket. Azt a magyar ellenzéket, amely az elmúlt 10, sokak szerint 30 évben nem váltotta be a hozzá fűzött ígéreteket. Mi momentumosok nem csak kormányt akarunk váltani 2022 áprilisában, de valódi rendszerváltást szeretnénk Magyarországon. Kell egy olyan új generáció, amely érti a 21. században merre megy a világ és a problémákra válaszokat tud adni. Ezeknek a válaszoknak a megtalálására a Momentum a garancia. 

Mi nem azért csináljuk a politikát, hogy meggazdagodjunk belőle, hanem azért, hogy teremtsünk, hogy építsünk. Ezért küzdünk a korrupció ellen, és egy korrupciómentes Magyarország létrejöttéhez a momentumos jelöltek – köztük Hadházy Ákos, Tompos Márton és Paróczai Anikó – jelentik a garanciát. Ezek mellett pedig a Momentum nemzeti megbékélést, jogegyenlőséget szeretne: szerintünk minden állampolgár ugyanolyan értékes, mindenkinek ugyanolyan jogai és lehetőségei kell, hogy legyenek ebben az országban nemtől, életkortól, szexuális irányultságtól, politikai irányvonaltól függetlenül. Egy ilyen ország megteremtésének a garanciája, ha minél több momentumos jelölt kerül be 2022-ben a Parlamentbe. A Momentummal országszerte ott vagyunk az 56 jelölt képviseletében, így országszerte lesz lehetősége a magyaroknak új arcokra, egy új politikai generációra szavazni”

A sajtótájékoztató itt nézhető vissza.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest