A kormány teljesen kifosztaná az önkormányzatokat

Szerző: | máj 12, 2021 | Budapest, Magyarország

Egy új fideszes törvényjavaslat alapján a kormány kötelezni fogja az önkormányzatokat arra, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő lakásokat, ingatlanokat azok piaci értékének 15-30%-áért adják oda a bérlőknek. Orosz Anna és Gelencsér Ferenc a XI. és az I. kerület momentumos alpolgármesterei videóban reagáltak erre.

Orosz Anna elmondta, hogy ebből a törvénymódosításból három dolog következik:

  1. A Fidesz tovább sújtja az önkormányzatokat, újabb szöget ver az önkormányzatiság koporsójába;
  2. A magyar önkormányzatok ingatlan állományának döntő többsége a fideszes lakásmaffia kezébe fog kerülni;
  3. Emellett pedig súlyos szociális problémát fog okozni az, hogy az önkormányzatok a jövőben nem fogják tudni lakásokkal támogatni a rászoruló embereket.

“Ez a törvénymódosítás a gyakorlatban azt jelenti, hogy például egy 100 millió forintos ingatlant 15 millió forintért fog tudni megvenni akár Palkovics László, Rákay Philip, vagy bármelyik fideszes oligarcha.”

Gelencsér Ferenc, Budavár alpolgármestere szerint a Várban lévő ingatlanok esetében ez a törvény akár időszerű is lehetne, hiszen egy évtizedek óta meglévő jogsértésre adja meg a megoldást.

“A Várban élők végre megvásárolhatnák azokat az ingatlanokat, amiket még akár a nagyszüleik építettek újjá a háború után – hiszen az eddigi törvények alapján ezeket az épületeket az ott élők csak bérelhetik. Azonban ez a törvénymódosító semmi másról nem szól, csak a 2022-es választásokról. Nem a specifikusan a Várban meglévő örökbérlet problémáját akarja megoldani, nem ezt az évtizedes jogsértést akarja feloldani, hanem arról szól, hogy az önkormányzatoknak kötelezően el kell herdálniuk a közvagyont.”

A törvénymódosítást egyébként az a Böröcz László nyújtotta be, aki Rogán Antal mellett volt alpolgármester abban az időben, amikor számtalan V. kerületi ingatlan lett a piaci érték töredékén eladva a hozzájuk közel álló köröknek.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest