A 2018-as országgyűlési kampány központi állami támogatásának részletes elszámolása

Szerző: | okt 30, 2019 | Magyarország

A Momentum Mozgalom  a 2018-as országgyűlési kampányban 458 949 915 központi állami támogatást kapott, az elindult jelöltek száma alapján. Ezt a pénzt kizárólag kampánycélokra lehetett felhasználni, és a számlákhoz kapcsolódó szolgáltatások teljesítéseknek határideje a kampányidőszakba kellett, hogy essen. A Momentum mindenben a vonatkozó szabályok szerint járt el.

A kampány során felhasználtunk további 12 578 180 saját forrást valamint a jelöltek után járó támogatásokból  49 103 649 forintot isA jelöltek után járó támogatás elszámolása a Magyar Államkincstár felé rendben megtörtént, amit az ÁSZ jelentésében is megerősített.

A központi állami támogatás felhasználásáról szóló, többi pártéhoz hasonlóan részletezett beszámolót 2018 júniusában közzétettük, ami a Magyar Közlöny 2018. Július 30-i számában is megjelent.

A nagyobb átláthatóság érdekében idén januárban a költések részletesebb kibontását is közzé tettük ebben a táblázatban.

Bár az Állami Számvevőszék ellenőrzésében nem kérte, hogy kiadásainkat számlákkal is igazoljuk, de mivel nekünk kiemelten fontos a transzparens és átlátható költekezés, ezért számláinkat a nyilvánosság előtt is közzétesszük.

A vonatkozó számviteli szabályok szerint nem minden költségtípusról állít felénk ki számlát a szolgáltató, ebből kifolyólag a bérköltségek, a benzinköltségek, és az adófizetési kötelezettségek (Áfa + járulékok) költsége nem szerepel a közzétett számlák között.

Az elszámolásokban kimutattuk mennyit költöttünk benzin költségekre, amit a szabályok szerint számoltuk el. Ennek a teljes összege 7 174 068 forint volt. A kampány alatt járulékfizetési kötelezettség is felmerült, ennek összege 4 739 996 forint volt. A kampány alatt 24 főt foglalkoztattunk megbízási szerződés formájában, ennek a kampány alatti összege 26 414 000 forint volt. A kampány során az online költségek után felmerült ÁFA költséget befizettük, aminek az összege 637 191 forint volt. Minden költésünk mögött van számla, bizonylat. Minden kifizetésünk a szabályok szerint történt.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest