24%-kal ér kevesebbet a pénze!

Szerző: | máj 13, 2023 | Blog

A mai nap reggelén a magyar lakosság szembesülhetett azzal, hogy mennyivel ér kevesebbet megtakarítása, fizetése, napi bevétele! 24%-kal éves szinten! Döbbenetes szám, amiben tényleg elsők vagyunk az Európai Unióban, de még a világban is csodájára járhatnak. Ezt a pénzromlást, amit a FIDESZ kormányzat az MNB-vel támogatva 2017 óta folyamatosan előkészített, nem lehet csak és kizárólag háborúra fogni. Sehol nem drágult a kenyér és a tej 60% felett a kontinensen! Sehol nem szembesültek olyan megélhetési válsággal a nyugdíjasok, a fizikai munkások, a magyar állampolgárok – mindenki, aki forintban keresi a kenyérrevalót, mint hazánkban! Sehol nem ér az ember száz forintja egy év után hetvenhatot! Sehol az Európai Unióban!

Szégyen, hogy arra a hírre, hogy az infláció ilyen magas, Nagy Márton miniszter ki meri jelenteni, hogy minden a terv szerint alakul. Állítása szerint a gazdaság remekel – amikor a valóság és az adatok egyértelműsítik, hogy recesszióban vagyunk. Kevesebbet lehet vásárolni a havi fizetésből, amire a miniszterelnök reakciója az, hogy dolgozzanak az emberek másodállásban.

Míg családok ezrei azon szoronganak, hogy a hó végén miből etessék meg gyermekeiket vagy éppen fizessék be számláikat – addig a kormány elégedetten hátradől és nem törődik a rászorulókkal. Pezsgőt bontanak és azt gondolják – az infláció egyszer úgyis megszűnik létezni. Egyszer meg fog. De a következő időszakban jön majd a szolgáltatások jelentős árnövekedése. Ezzel még nem szembesült a magyar lakosság és ez egy keserű pirula lesz. Mert akármennyire hangoztatja a miniszterelnök, Nagy Márton, az M1 és bármilyen propaganda – nem segít a kormány, a célja az, hogy minél kiszolgáltatottabbá tegye Önöket az infláció által!

Nem segíteni akarnak. Ártani. Nincs háborús infláció. Fidesz-infláció van.

Mondjanak nemet a szemfényvesztésre!

A Momentum Gazdaságpolitikai munkacsoportja

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest